Χρήσεις βασιλικού πολτού

Ο εσφαλμένος χειρισμός για την προώθηση του βασιλικού πολτού που παρουσιάστηκε ως πανάκεια σε έναν αριθμό ασθενειών έχει πλέον καταρριφθεί και πλέον στην παγκόσμια βιβλιογραφία, μετά από έρευνες σε ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με βασιλικό πολτό, υπάρχουν τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν τα εξής:
-Ο Β.Π επιδρά στην αύξηση του σωματικού βάρους και σε άτομα που έχουν πρόβλημα ανορεξίας με θεραπευτική αγωγή 20 ημερών διαπίστωσαν θετικά αποτελέσματα.
-Ο Β.Π ενισχύει γενικά έναν οργανισμό και τον βοηθά να ξεκουραστεί γρηγορότερα. Δημιουργεί μια αίσθηση ευφορίας και βοηθά τα άτομα να αποκτήσουν μεγαλύτερη διανοητική και σωματική δύναμη.
-Ο Β.Π βοηθά στην αύξηση και σταθεροποίηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων σε αναιμικά παιδιά. Και πέραν αυτού εφαρμόζεται στην παιδιατρική σε βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα.
-Στην ψυχιατρική επιστήμη μελέτες έδειξαν πως η χορήγηση του σε άτομα βοήθησε στην τόνωση, την γενική εξάντληση, στις αϋπνίες, ζαλάδες και γενικότερα την κακή διάθεση.
-Ο Β.Π έχει αντισηπτικές και μικροβιοκτόνες ιδιότητες που μπορούν να εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες σε ασθενείς που προέρχονται από μετεγχειρητικές καταστάσεις
-Ο Β.Π βρίσκει εφαρμογή και στην οδοντιατρική αφού είναι ένα ωφέλιμο θεραπευτικό μέσο για την προστασία των ούλων από τις αιμορραγίες.
-Ο Β.Π ευθύνεται και για τη διέγερση των επινεφριδίων με αποτέλεσμα την έκκριση ορμονών που έχουν σχέση με το μεταβολισμό των υδατανθράκων.
-Η υψηλή περιεκτικότητα του σε 10-υδροξύ-δεκενοιλό- και παντοθενικό οξύ βοηθά στην αντιμετώπιση ρευματικών αρθρίτιδων.
-Ο Β.Π βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών που σχετίζονται με το ανθρώπινο δέρμα και συν τοις άλλοις σε ένα υγιή δέρμα χαρίζει ελαστικότητα και λάμψη.
-Ο Β.Π περιέχει γενετήσιες ορμόνες (τεστοστερόλη, προεστερόλη, οιστραδιόλη) σε τέτοιες συγκεντρώσεις που βοηθούν τους άντρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή και να αυξήσουν τη μυική τους δύναμη ενώ στις γυναίκες συμβάλλει σημαντικά στην γαλακτοπαραγωγή μετά τη γέννα.
Δοσολογία:
H ημερήσια κατανάλωση του βασιλικού πολτού σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, ανέρχεται σε 120 μέχρι 180 χιλιοστά του γραμμαρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και το ένα γραμμάριο. Για μικρά παιδιά η δόση δεν πρέπει να ξεπερνά το 1/10 του γραμμαρίου. Οι μελισσοκόμοι συστήνουν με την άκρη της οδοντογλυφίδας να παίρνουμε την ποσότητα που πιάνεται και να την τοποθετούμε κάθε πρωί υπογλώσσια ώστε να πετύχουμε αυτήν τη δοσολογία.