ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
0 0.00€
# Σχετικά με εμάς

Η Νέκταρ Μουσών είναι ο διακριτικός τίτλος μιας οικογενειακής επιχείρησης που ασχολείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 με την καλλιέργεια και την παραγωγή υπερτροφών, όπως τα κάστανα, τα καρύδια, τα μελισσοκομικά προϊόντα και το τσάι.

Τα περιβόλια μας βρίσκονται σε μια καταπράσινη περιοχή των Πιερίων, μέσα σε ένα εντυπωσιακό δάσος καστανιάς και οξιάς, σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Όπως οι εννέα Μούσες (οι προστάτιδες των Καλών Τεχνών), μαγεύτηκαν από το θαυμάσιο περιβάλλον των Πιερίων, ώστε παρέμειναν για πάντα στην περιοχή και το μελωδικό τραγούδι τους αντηχούσε στις βουνοκορφές και στα φαράγγια, έτσι και ο σημερινός επισκέπτης των Πιερίων και της Άνω Μηλιάς μαγεύεται από το παρθένο και απείρου κάλλους τοπίο.

Την καλλιέργεια των περιβολιών μας ξεκίνησε με πολύ μεράκι ο παππούς μας (μπαρμπα-Κωσταντής Πούλιος) και ο πατέρας μας (Βασίλης Πούλιος), ο οποίος τη συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο έως σήμερα. Ο λόγος που ξεκίνησαν να φυτεύουν και να μπολιάζουν τις πρώτες καστανιές, δημιουργώντας σιγά-σιγά το πρώτο περιβόλι, ήταν καθαρά η αγάπη τους για τα δέντρα και ειδικότερα για την καστανιά που είναι ένα δέντρο πανέμορφο, επιβλητικό και εξαιρετικά χρήσιμο τόσο για τον καρπό του, όσο και για την ξυλεία του.

Την ίδια αγάπη για τα δέντρα και γενικότερα για το περιβάλλον έχουμε και εμείς, η τρίτη γενιά που έχουμε αναλάβει πια την διαχείριση της επιχείρησης, την οποία επεκτείναμε στην καλλιέργεια της καρυδιάς και του αρωματικού τσαγιού Ολύμπου.

Έτσι, μαζί με την τελευταία μεγάλη αγάπη, τη μέλισσα, και την  παραγωγή μελιού και λοιπών προϊόντων (κεραλοιφές, πρόπολη, βασιλικός πολτός, γύρη), έχουμε συμπληρώσει όλη τη γκάμα των υπερτροφών που χαρίζουν δύναμη, ευεξία και υγεία στον οργανισμό μας.

Η συλλογή σχεδόν όλων των προϊόντων της Νέκταρ Μουσών (κάστανα, καρύδια, τσάι), γίνεται Σεπτέμβριο και  Οκτώβριο. Το μάζεμα είναι η πιο δύσκολη αλλά και η καλύτερη φάση της παραγωγικής διαδικασίας, γιατί ανταμείβεται ο κόπος όλης της χρονιάς. Καθημερινά, λοιπόν, για περισσότερες από τριάντα μέρες, τα μέλη της οικογένειάς μας, με έναν κουβά στο χέρι περιδιαβαίνουμε τα περιβόλια και συλλέγουμε τους καρπούς. Ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική είναι η συλλογή των κάστανων, καθώς προστατεύονται από ένα αγκαθωτό περίβλημα, αχινό (το περίβλημα αυτό ονομάζεται στα χωριά μας τζιούνα). Η επόμενη φάση είναι η διαλογή, η ταξινόμηση δηλ. του προϊόντος κατά μέγεθος, ο καθαρισμός τους από τυχόν χαλασμένα, προκειμένου να έρθει στο πιάτο σας ένα προϊόν απόλυτα καθαρό, νόστιμο και υγιεινό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6974127971 – Γιώργος Πούλιος
6945891409 – Λευτέρης Πούλιος
6977091002 – Κώστας Πούλιος

Τηλέφωνο για τα μελισσοκομικά προϊόντα:

6985567053 Φρόσω Καλαϊτζίδου

email:  konstantin.poulios@yahoo.gr

Καλάθι

Εγγραφείτε στο newsletter μας!