Ο φυσικός εχθρός του Αλτσχάϊμερ

αρωματικό τσάι του βουνού (ποικιλία Ολύμπου) σε υψόμετρο 1000 μ.

110 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να νοσήσουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ μέχρι το 2050, με βάση γερμανική έρευνα. Μπροστά σ΄αυτό το εφιαλτικό σενάριο, γερμανοί επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας του πανεπιστημίου Magdeburg, Jens Pahnke, πειραματίστηκαν εδώ και 10 περίπου χρόνια με διάφορα φυτά και βότανα από όλο τον κόσμο χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Το 2010, όμως, η επιστημονική ομάδα του καθηγητή εντάσσει στην έρευνα της και το ελληνικό τσάι του βουνού (και μάλιστα το τσάι Ολύμπου που φύεται στις πλαγιές του Ολύμπου και των Πιερίων) και τα αποτελέσματα που προέκυψαν ήταν πολύ ενθαρρυντικά.
Σύμφωνα με τον καθηγητή που κουράρει 1500 περίπου ασθενείς απ΄ όλο τον κόσμο, η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού για ένα εξάμηνο οδηγεί την ασθένεια σε υπαναχώρηση εννιά μηνών (δηλαδή ο ασθενής οδηγείται με τη βοήθεια του τσαγιού του Ολύμπου στην κατάσταση που ήταν εννιά μήνες πριν) και μετά ακολουθεί μια σταθεροποίηση της.
Η σύσταση του γιατρού είναι να καταναλώνουμε πολλά φλυτζάνια κρύο ή ζεστό τσάι Ολύμπου (sideritis scardica) σαν μέσο πρόληψης γι΄ αυτή την τόσο δύσκολη ασθένεια, το Αλτσχάιμερ, που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.kathimerini.gr/462792/article/epikairothta/ellada/to-ellhniko-tsai-toy-voynoy-dra-kata-toy-altsxaimer